Svaz na ochranu práv spotřebitelů a rozvoje podnikání

Na Jarově 4, 130 00 Praha 3, IČO 266 67 088
Svaz slučuje fyzické a právnické osoby

flagflagflagflagflag

Podmínky poskytnutí poradenství a rozsah poradenství - více o SVAZARM card

Poradenství probíhá prostřednictvím mailového dotazu, které dotazující (spotřebitel) nebo držitel SVAZARM card (dále jen držitel karty) získá na adrese www.svaz-podnikani.cz
Spotřebitel vyplní a popíše tento svůj dotaz, problém či starost, kterou potřebuje vyřešit.
Pro držitele karty je poradenství ZDARMA. Pro právnické osoby jsou první tři dotazy zdarma, následné jsou již dle dohody placené. Držitelé karty můžou využít naše dlouholeté zkušenosti v oblastech životního prostředí, bezpečnosti práce, dotací, organizace práce, silničního zákona, odebrání řidičských průkazů, přestupkovém a deliktovém řízení, certifikace výrobků, energetika, výstavba solárních elektráren, dovozu zboží z EU a třetích zemí, atd...
Jedná se o poradenství, které lze řešit na základě mailové korespondence. Tato koncepce se používá k zefektivnění práce, minimalizaci nákladů pro spotřebitele, ale také pro pracovníky svazu.
Standartní termíny na vyřízení je do 7 dní. Forma poradenství obsahuje odpověď na dotaz, který spotřebitel vznesl.
V případě chce-li spotřebitel zastupovat, musí spotřebitel doložit plnou moc (ke stáhnutí na internetu – zde) a písemný doklad co chce řešit a jaký by očekával závěr.
Navrhne se případné řešení, kde svaz řeší za spotřebitele věci než dojde k soudnímu sporu nebo řeší věci smírem. V případě dojde-li situace k soudnímu sporu, doporučí svaz spotřebiteli právního zástupce registrovaného na komoře advokátů, kde již platí klasické ceníkové náležitosti právnímu zástupci.

Bohaté zkušenosti u případů:
-         ochrana práv potřebitelů ve věcech občansko právních – náprava situace - smírová jednání
-         jednání se státní správou či samosprávou
-         jednání na ministerstvech
-         řešení reklamačních řízení či záruk výrobce u automobilů, motocyklů, zemědělské techniky či techniky dopravní…
-         řešení reklamací se spotřební elektronikou
-         komunikace s úřadem EU
-         podpůrné projekty zahraniční spolupráce
-         certifikace výrobků
-         dovoz výrobků z EU a třetích zemí

V případě řešení složitých případů, spojených úpravou či doporučením obchodní strategie či koncepce si účtujeme 2.500,-Kč bez DPH za aktivní hodinu s klientem + úhrada cestovních nákladů 6,-kč / km bez DPH.
Pro majitele karty SVAZARMu je sleva až 25% dle dohody a rozsahu práce.

Poradenství v sobě zahrnuje:
-         podrobné seznámení s problematikou
-         prověření zda spotřebitel má možnost řešit situaci dříve, než dojde na soudní jednání za účasti právního zástupce formou smíru znepřátelených stran
-         doporučíme možnost řešení problému

Svaz si vyhrazuje právo na změnu podmínek poradenství. Placené poradenské služby probíhají prostřednictvím smluvní organizace MIPEG ASSOCIATION s.r.o. se sídlem Mlýnská 326/13, 602 00 Brno, WEB: www.svazarm.cz